Blåbærtuen

Blåbærtuen er småbarnsavdelingen i barnehagen med 6 barn i alderen 1-2 år. På avdelingen er vi to faste ansatte med lang erfaring i arbeid med de aller minste.

Det er viktig for oss å skape en forutsigbar hverdag for våre barn. En hverdag som er preget av trygghet, omsorg, ro og fokus på hvert enkelt barn sine behov. 

 

Året 2023/24 har vi “fysisk fostring” som tema 

 

På blåbærtuen bruker vi naturen som en arena for å skape livsmestring hos både barn og voksne. Barna skal få et nært forhold til naturen helt fra starten av, og de skal oppleve mestringsopplevelser. 

I møte med de minste er det viktig at vi voksne er lydhør. Det er viktig at vi motiverer, engasjerer og legger til rette for gode opplevelser sammen med barna. 

Vi skal være anerkjennende overfor barnas følelser og uttrykk, vi skal være leken, tulle og tøyse og vise empati og varme. Vi skal være gode rollemodeller og sørge for at alle blir sett og at alle har en venn. På denne måten kan barna vokse og utvikle et positivt selvbilde, skape sin egen identitet og vite at de er verdifull. De barna som trenger hvile sover i sin egen vogn her i barnehagen.